Jean Paul Wijers is de oprichter van het Protocolbureau en het Institute of Strategic Relationship Management. In 1996 studeerde hij af aan de Hotelschool The Hague, het Protocolbureau was toen 1 jaar oud. Tussen 2001 en 2009 werd Jean Paul als hoofd-ushers ingeschakeld door de Ceremoniemeester van H.M. Koningin Beatrix op de Koninklijke Huwelijken, Staatsbegrafenissen en Koninklijke Dopen.

Jean Paul is dé Nederlandse protocolexpert en hij wordt met het Protocolbureau ingeschakeld op talloze officiële bijeenkomsten en netwerkbijeenkomsten. In binnen- en buitenland verzorgt Jean Paul Wijers trainingen over protocol en het management van high-level events, ondermeer in Brussel tijdens de ‘Three-day Masterclass in Modern Protocol‘ en in Den Haag tijdens de ‘Protocoltraining‘ in Des Indes. 

De vernieuwende visie van Jean Paul op hedendaags protocol is de basis van de postgraduate-opleiding over strategisch relatiemanagement; Protocol vertaalt een netwerkstrategie naar een effectieve ontmoeting met de relaties. Jean Paul is een van de auteurs van ‘Managing Authentic Relationships‘, een boek over netwerken en relaties.

Kijk hier naar het verslag van een workshop verzorgd door Jean Paul Wijers:

Jean Paul Wijers