Het was een druk bezochte en informatieve “Avond van het Protocol” in de Koninklijke Schouwburg op dinsdag 15 juni jongstleden. Onder de genodigden tal van protocolexperts en eventprofessionals.

Na een welkom door Jean Paul Wijers en Gilbert Monod de Froideville, vond een paneldiscussie over protocol onder leiding van Alex de Vries plaats met ondermeer cityconsul Marleen Zuijderhoudt en Edsart Krijger van Van Lanschot Bankiers. Vanuit de zaal mengde Reinildis van Ditzhuyzen en couturier Paul Schulten zich in het gesprek. Van Ditzhuyzen legde het verschil uit tussen protocol en etiquette. Schulten noemde Armani als voorbeeld van een bedrijf dat protocol gebruikt.

Daarna presenteerde Martin van Pernis als voorzitter van de advisory board de nieuwe school. Hij riep de genodigden op de school moreel te ondersteunen, maar ook om eraan mee te werken door studenten en docenten te leveren. Vanuit de advisory board waren verder aanwezig Generaal b.d. Berlijn, Jan Keyzer en Ambassadeur Niehe.

Aan het einde van de avond maakte juryvoorzitter Jonkheer Pieter de Savornin Lohman de winnaar bekend. En dat was een spannende strijd. Was 2 jaar geleden Stan van Boxtel een duidelijke winnaar, nu waren de kandidaten aan elkaar gewaagd. Gijs Hoogeveen scoorde de meeste punten en daarom kreeg hij de prijs, een wisseltrofee in de vorm van een ceremoniemeesterstaf.

De “Gilbert Monod de Froideville Prijs” is bedoeld om jonge protocolmedewerkers, die zich op meer dan bijzondere wijze profileren in de organisatie of ondersteuning van een evenement, enthousiast te maken voor het vak. De prijs is vernoemd naar de voormalig Ceremoniemeester van H.M. de Koningin en werd in 2007 aangeboden door het Protocolbureau bij diens afscheid als Ceremoniemeester per 1 juni van dat jaar.

Kijk voor meer informatie over de prijs op http://www.gilbertmonoddefroidevilleprijs.nl en meer informatie over de school op http://www.protocolschoolthehague.nl/.

Choose another article of your interest in the blog archive in the right column. Or scroll further down for books about protocol, interesting links, articles about protocol and protocol related tweets.