Winnaars Koning Willem 1 Prijs
vrijdag 25 juni 2010 21:54

Den Haag – Prins Willem Alexander heeft vrijdagavond in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, dé nationale ondernemingsprijs uitgereikt; de Koning Willem I Prijs 2010.

Onder grote belangstelling van tal van hoogwaardigheidsbekleders en de top van ondernemend Nederland ontving het in Amsterdam gevestigde Stage Entertainment in de categorie Grootbedrijf de Koning Willem I Prijs 2010. In de categorie MKB ging Adams Musical Instruments uit het Limburgse Ittervoort er met deze prestigieuze prijs vandoor.

In een reactie zegt minister van Economische Zaken Maria Van der Hoeven die de uitreiking bijwoonde: “We hebben twee winnaars die uiteraard verschillen maar ook overeenkomsten vertonen. Zowel Stage Entertainment als Adams Musical Instruments zijn actief in de muziek-en entertainment industrie. Maar de belangrijkste overeenkomst vind ik dat zowel Stage als Adams erin zijn geslaagd om zich te ontwikkelen tot “toonaangevende” bedrijven die uniek zijn binnen hun marktsegment.

Voor Stage geldt dat het management er uitstekend in is geslaagd om haar eigen weg te vinden nadat de man die het bedrijf had groot gemaakt, eigenaar Joop van den Ende, zich uit de dagelijkse leiding had teruggetrokken. Voor Adams getuigt het van visie en ondernemerschap als je je markt zo goed kent en telkens blijft vernieuwen. Bedrijven als deze, en ik kom ze gelukkig nog vaak genoeg tegen tijdens mijn bezoeken in het land, maken me trots en geven me toch ook wel een beetje dat bekende ‘Oranje gevoel’.

Choose another article of your interest in the blog archive in the right column. Or scroll further down for books about protocol, interesting links, articles about protocol and protocol related tweets.