For English, click here.
Tijdens een ceremonie in de Oud-Katholieke Kerk in Den Haag maakte juryvoorzitter Pieter de Savornin Lohman (oud-directeur kabinet & protocol van het Ministerie van Buitenlandse Zaken) vrijdag 15 juni jongstleden de winnaar bekend van de derde Gilbert Monod de Froideville Prijs. De ceremoniemeesterstaf werd aan winnaar Jaap van Berkel uitgereikt door Nan Monod de Froideville. Zij vertegenwoordigde haar echtgenoot die op dit moment als docent voor ‘The Protocol School of Washington’ in Abu Dhabi aan het werk is.
Jaap van Berkel won de prijs vanwege zijn organisatorisch talent, gevoel voor gastheerschap en kennis van protocol. Jaap (27) is anderhalf jaar geleden bij het Protocolbureau begonnen en is nu vooral werkzaam op de protocolafdeling van de Floriade.

De prijs is in het leven geroepen ter gelegenheid van het afscheid van Gilbert Monod de Froideville als Ceremoniemeester van H.M. de Koningin en heeft als doel het belang van het gebruik van modern protocol te onderstrepen. Protocol wordt nog wel eens gezien als franje, maar modern protocol is de basis van doordacht relatiemanagement. Hoe geef ik mijn relaties de juiste aandacht?

Choose another article of your interest in the blog archive in the right column. Or scroll further down for books about protocol, interesting links, articles about protocol and protocol related tweets.