Usher Tobias bereid het placement voor 

Noordwijk, 18 maart 2013

Gisteren werd in Grand Hotel Huis ter Duin Heleen Dura van Oord door Minister Schippers uitgeroepen tot Veuve Clicquot Zakenvrouw van het Jaar 2013. De prijs is in 1972 in het leven geroepen, als eerbetoon aan Madame Clicquot. De onderscheiding wordt in 18 landen uitgereikt, sinds 1981 ook in Nederland. 

In de afgelopen 31 jaar heeft deze prijs een bijzondere positie verworven en wezenlijk bijgedragen aan een positieve waardering van vrouwelijk ondernemerschap. De Prix Veuve Clicquot wordt in principe jaarlijks toegekend aan die zakenvrouw uit het Nederlandse bedrijfsleven of organisatie die madame Clicquot’s kwaliteiten en eigenschappen in zich heeft: visie, leidinggevende capaciteiten, dynamisch, creatief, innovatieve gaven en doorzettingsvermogen. En voorts een persoonlijkheid met een gevestigde reputatie die zakelijke en maatschappelijke betrokkenheid uitdraagt.

De uitreiking in Huis ter Duin

Onder leiding van een onafhankelijke jury, welke dit jaar onder voorzitterschap van Annemarie Jorritsma werd gisteren de 33e Nederlandse Zakenvrouw van het Jaar verkozen. De jury beoordeelt de kandidaten op basis van een geheime, schriftelijke voordracht aan de hand van een questionnaire en voert een eindgesprek met twee of drie kandidaten.

Heleen Dura van Oord is een online ondernemer en investeerder. Ze heeft onder andere in 2001 DQ&A Media Group opgericht, een one-stop-shop company voor display advertising. Daarnaast is ze mede-oprichter en partner in de investeringsmaatschappij Peak Capital en de LOEY awards (Leading Online Entrepreneur of the Year Awards). En of dat nog niet genoeg is zit ze ook in de adviesraad van het IAB (Interactive Advertising Bureau) en in de jury van de Accenture Innovation Awards.

Het Protocolbureau verzorgt ieder jaar de protocollaire begeleiding van de prijsuitreiking. 

Foto’s: de ushers van het Protocolbureau tijdens de uitreiking. 

Choose another article of your interest in the blog archive in the right column. Or scroll further down for books about protocol, interesting links, articles about protocol and protocol related tweets.