De Mesdag Collectie op de Laan van Meerdervoort in Den Haag

Gilbert Monod de Froideville, Rebecca Anna van Leeuwen, Jeannette van Namen, Jan Jaap van Weering en Jean Paul Wijers verzorgden op 6 en 7 juni een tweedaagse protocoltraining voor protocol-professionals en eventmanagers.


Deze training vond plaats in de prachtige ‘Mesdag Collectie‘, ook wel bekend als het Mesdag Museum (en niet te verwarren met Panorama Mesdag). Voor het etiquettediner van Jan Jaap van Weering gingen de deelnemers naar het Hilton The Hague. De training eindigde op het Protocolbureau, waar de certificaten werden uitgereikt en Jean Paul Wijers een workshop gaf over het werk van de ushers.

Oud-ceremoniemeester van Koningin Beatrix Gilbert Monod de Froideville behandelde de onderwerpen protocol, préséance, ceremonieel, vlaggenprotocol en placeren. Van Rebecca van Leeuwen kregen de deelnemers twee trainingen in non-verbale communicatie. De master class in event management werd gegeven door PCO Jeannette van Namen.

De lunch werd buiten geserveerd

De protocoltrainingen van het Institute of Protocol The Hague zijn altijd inclusief twee lunches, een etiquettediner, een map met hand-outs, het boek ‘titulatuur’ en een ingelijst certificaat.

Meer informatie: protocolinstitutethehague.nl

Choose another article of your interest in the blog archive in the right column. Or scroll further down for books about protocol, interesting links, articles about protocol and protocol related tweets.