Gisteren verzorgden Anne-Maartje Oud en Bud Rellum een workshop over protocol en onderhandelen tijdens het festival ‘Inspire’ van het Genootschap van Eventmanagers in het prachtige Watergoed in Valburg. 

Links Bud Rellum en
rechts Anne-Maartje Oud

De workshop is onderdeel van de nieuwe protocolopleiding van het Protocolinstituut die al twee keer als minor op de Haagse Hogeschool aan vierdejaars studenten is gegeven. 
Tijdens de workshop werden de technieken van het onderhandelen uitgelegd door de protocolexpert Bud en gedragsdeskundige Anne-Maartje. Daarna gingen de deelnemers met elkaar in onderhandeling over een bezoek van (toen nog) H.K.H. Prinses Maxima aan een concert van het Koninklijk Concertgebouw Orkest in Parijs. Iedere deelnemer kreeg een verschillende rol toebedeeld en moest in een onderhandeling verschillende doelstellingen trachten te behalen. 

Het festival ‘Inspire’ werd georganiseerd door het Genootschap van Eventmanagers, dé branchevereniging voor event managers. Het Protocolinstituut is sinds kort ‘preferred supplier’ van het genootschap. 
Bud Rellum was protocolchef van ondermeer Wim Kok en is nu werkzaam op de Ambassade van Nederland in Parijs. Anne-Maartje Oud is gedragsdeskundige en directeur/eigenaar van ‘Adhoc training coaching & advies’.

Ook meer weten over protocol? Schrijf je in voor de tweedaagse protocoltraining op het Protocolbureau in Den Haag. Klik hier voor meer informatie. 

Choose another article of your interest in the blog archive in the right column. Or scroll further down for books about protocol, interesting links, articles about protocol and protocol related tweets.