Op deze foto’s poseren Maurits Seidl, Ewoud Jan Hendrikx, Kevin Verbaas, Wesley Toelen en Cederick Schoneveld, vlak voor aanvang van een relatiebijeenkomst in Amsterdam. Deze ushers werden vandaag ingezet om de Koninklijke ontvangst van de sponsoren en andere belangrijke genodigden te begeleiden. Protocol geldt niet alleen voor hoogwaardigheidsbekleders, het is een uitstekende methodiek om iedereen als VIP te ontvangen. Protocol als VIP-management betekent meer aandacht voor de relaties, het vergroot het aantal ontmoetingen die een organisatie op een bijeenkomst heeft met relaties. Protocol is geregisseerde aandacht.

De werkzaamheden van de ushers richt zich bijvoorbeeld op het bij aankomst identificeren en naar een gastheer of gastvrouw begeleiden van sponsoren, VIP’s of sprekers. Ook brengen zij genodigden met elkaar in contact of initiëren zij bepaalde ontmoetingen. Daarnaast worden ushers ingezet om onderdelen van de bijeenkomst soepel te laten verlopen: geen oponthoud bij de entreecontrole, geen rijvorming bij het ophangen van de jassen, niet hoeven zoeken naar de gastheer, etc. Bij de uitgeleide vragen zij genodigden wat ze ervan vonden en de medewerkers wie ze hebben gesproken, waardoor een bijeenkomst meetbaar wordt. 

Meer weten of ons vak? Kijk op protocolbureau.com of volg onze training over protocol, etiquette, non-verbale communicatie en event-management.Choose another article of your interest in the blog archive in the right column. Or scroll further down for books about protocol, interesting links, articles about protocol and protocol related tweets.