Bart Lammers, Kevin Verbaas en Maurits Seidl (v.l.n.r. op bijgaande foto’s) verzorgen twee keer per jaar de functioneringsgesprekken met de ushers van het Protocolbureau.
Tijdens de gesprekken wordt de voortgang besproken, ondermeer op basis van beoordelingen van de opdrachtgevers van het Protocolbureau. Voorafgaand aan het gesprek maken de ushers een casus, waarmee de theoretische kennis en het praktisch inzicht wordt getoetst.

Ushers zijn studenten die na een strenge selectie op prijsuitreikingen, internationale conferenties en modeshows worden ingezet om bijvoorbeeld de ontvangst en placering te verzorgen. Daarnaast volgen zij het trainingsprogramma VIPS (vaardigheden, interactie, protocol & stijl).

Bart Lammers is al sinds 1996 bij het Protocolbureau betrokken en vervult de rol van ‘Dean’. Kevin Verbaas en Maurits Seidl zijn zogeheten ‘Senior Partners’.
Studenten beginnen bij het Protocolbureau als ‘Junior Partner (host)’ en worden na het opdoen van werkervaring en kennis over protocol ‘Junior Partner (usher)’. De eretitel ‘Senior Partner’ wordt alleen aan de allerbeste verleend.

De functioneringsgesprekken zijn informeel waarvoor een ‘casual dresscode’ geldt.

Choose another article of your interest in the blog archive in the right column. Or scroll further down for books about protocol, interesting links, articles about protocol and protocol related tweets.