Op de bovenste verdieping van de Haagse bibliotheek heerst rust. Heel anders dan beneden bij de ingang waar de stad op z’n drukst is.
De rust van deze plek is ideaal voor de Tweedaagse Protocoltraining van het Institute of Protocol The Hague die deze keer plaatsvond in de zogeheten ‘Haagse Lobby’ op de tiende verdieping van de openbare bibliotheek.

Twaalf deelnemers volgden in twee dagen een training over protocol, persoonlijke presentatie, eventmanagement en etiquette gegeven door vijf docenten: oud-Ceremoniemeester van Koningin Beatrix Gilbert Monod de Froideville, etiquette goeroe Jan Jaap van Weering, eventmanager Jeannette van Namen, theaterschool-directeur Rebecca van Leeuwen en Protocolbureau-directeur Jean Paul Wijers.

De Tweedaagse Protocoltraining van het Institute of Protocol The Hague behandelt de basis van het protocol zoals rangorde, placeringen en begroetingen. De training is ook van nut in de voorbereiding van prijsuitreikingen, handelsmissies of diners met relaties. Op beide dagen wordt er aandacht besteed aan de persoonlijke presentatie en de non-verbale communicatie. Tafelmanieren en omgangsvormen worden behandeld tijdens een etiquettediner. In twee dagen wordt de basis van het protocol doorgenomen. De deelnemers worden breed opgeleid in alle facetten van het vak.

In oktober en december wordt deze training weer gegeven, voor meer informatie ga naar de website van het instituut:
protocolinstitutethehague.nl

Choose another article of your interest in the blog archive in the right column. Or scroll further down for books about protocol, interesting links, articles about protocol and protocol related tweets.