This article in English: click here. Zelf deze training volgen: klik hier.

Deze week waren onze docenten in Windhoek. Zij verzorgden daar een vijfdaagse training voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Namibië. 

De training behandelde alle aspecten van protocol: Het gebruik van rangorde en de verschillende toepassingen zoals ‘seating arrangement, greeting procedures & high level event management’. 

Ook het protocol van internationale organisaties en het ceremoniële protocol kwam aan de orde evenals de theorie en praktijk van interculturele communicatie. Verder volgden de deelnemers meerdere praktische ‘masterclasses’ in non-verbale communicatie, speechen en persoonlijke presentatie en kregen zij tijdens een driegangen lunch les over moderne etiquette. 

De training werd gevolgd door 60 ‘protocol officers’ van verschillende overheidsorganisaties. De protocoltraining werd gegeven door oud-ceremomieneester Gilbert Monod de Froideville, dé protocol expert van Portugal Isabel Amaral, etiquette-goeroe William Hanson uit Engeland, cultuurverschillen-expert Mirjam Schokker en Rebecca Anna van Leeuwen van theaterschool Rabarder. De training werd begeleid door onderwijsexpert Frits Stevens. 


Namibië ligt in het zuiden van Afrika aan de Atlantische Oceaan tussen Angola en Zuid-Afrika. Het is één van de meest indrukwekkende landen van Afrika met een unieke combinatie van natuur, cultuur en wilde dieren. Je vindt er onder meer een ruig en verlaten landschap, enorme zandduinen, het Etosha National Park met wilde dieren, spectaculaire rotsformaties, rotstekeningen van de San (bosjesmannen) en traditionele Himbadorpen (één van de laatste Afrikaanse stammen die nog op de traditionele manier leven). Namibië kent 300 dagen zon per jaar en er is nauwelijks neerslag is Namibië. De officiële taal is Engels, maar er wordt ook veel Duits en Afrikaans gesproken.


Namibië is van 1884 tot 1915 een Duitse kolonie geweest. Na de Eerste Wereldoorlog kwam het gebied enige jaren onder Brits gezag. In 1921 kreeg de Unie van Zuid-Afrika een mandaat van de Volkenbond tot tijdelijk bestuur van Zuidwest Afrika. Dit mandaat werd in 1966 door de Verenigde Naties opgeheven. Zuid-Afrika weigerde echter zich terug te trekken, en bleef het gebied bezetten. Na jaren van impasse maakte het welslagen van onderhandelingen tussen Zuid-Afrika, AngolaCuba en de Verenigde Staten in 1988 de weg vrij voor de onafhankelijkheid van Namibië. 

Zelf een protocoltraining volgen? Kijk eens op ipth.nl.

 

Choose another article of your interest in the blog archive in the right column. Or scroll further down for books about protocol, interesting links, articles about protocol and protocol related tweets.