Vandaag en gisteren vond de Tweedaagse Protocoltraining weer plaats op de bovenste verdieping van de Haagse bibliotheek. Twaalf deelnemers volgden een training gegeven door Gilbert Monod de Froideville, Jan Jaap van Weering, Rebecca van Leeuwen, Jeannette van Namen en Willem Tanis. De training ging naast protocol ook over etiquette, gastheerschap, persoonlijke presentatie, ceremonieel en speechen.

Nieuw deze keer was de masterclass van Willem Tanis over het protocol op de Floriade 2012 in Venlo, waar hij als protocolchef voor verantwoordelijk was.

Ook nieuw was de workshop over onderhandelen en event-management, onderwerpen waar iedere protocolmedewerker mee te maken heeft. Dit onderdeel werd gegeven door congresorganisator Jeannette van Namen en ‘stagemanager’ Rebecca van Leeuwen.

De deelnemers gingen na een korte inleiding over event-management en non-verbale communicatie met elkaar in onderhandeling. Het doel was om gezamenlijk te komen tot het openingsprogramma van een internationaal congres met hoogwaardigheidsbekleders. Daartoe kreeg iedere deelnemer een verschillende rol toebedeeld: eventmanager, locatiemanager, protocolmedewerker van de gemeente, cateraar en communicatie-expert. En iedere deelnemer kreeg individuele instructies: Wat is mijn doel? Wat wil ik tijdens de onderhandelingen minimaal behalen? Wat wil ik zeker niet?
Na afloop ontvingen de deelnemers feedback over de wijze waarop de onderhandelingen plaatsvonden. De programma’s die door de deelnemers werden samengesteld, werden ook besproken en beoordeeld.

De foto links zijn de mappen die de deelnemers van ons kregen voor deze training, met daarin veel informatie over protocol, etiquette, ceremonieel, persoonlijke presentatie, speechen en gastheerschap.
De map verscheen voor het eerst in onze nieuwe huisstijl, in navolging op onze nieuwe website


Meer weten over onze Tweedaagse Protocoltraining:
ipth.nl/protocoltraining

Choose another article of your interest in the blog archive in the right column. Or scroll further down for books about protocol, interesting links, articles about protocol and protocol related tweets.