Op 9 september start de nieuwe postgraduate van het Institute of Protocol The Hague. De visie op modern protocol die wij in de afgelopen jaren hebben ontwikkeld, is hiervan de basis.
Protocol is geen doel op zich, maar een middel op de organisatiestrategie te vertalen naar doelmatige relatiebijeenkomsten. De Engelstalige postgraduate gaat dus over strategisch relatiemanagement.
Een klassieke protocol-opleiding bestaat alleen uit lessen over rangorde, vlagprotocol, placement, etc. Onze protocol-opleiding begint met de ontwikkeling van een netwerk-visie en strategie. We kijken naar stakeholder-management, cultuurverschillen en gedragskunde. Pas in de laatste module komen in 2 lessen modern en klassiek protocol aan de orde.

“Strategic Relationship Management delivers maximum added long term value and efficiency from networks and relationships.” – Tanja Dik, managing director Stage Entertainment

Deelnemers zijn na de opleiding in staat om de organisatiestrategie te vertalen naar een relatiemanagement-strategie. Zij ontwikkelen een fundamenteel begrip van het nut van effectief relatiemanagement: Waarom kunnen leiders niet zonder een goed netwerk? De deelnemers ontwikkelen ook de vaardigheden om netwerken te bouwen en te vergroten, op persoonlijk en op organisatorisch niveau. Zij zijn in staat het gehele proces van relatiemanagement te overzien om daarmee de effectiviteit van de relatiebijeenkomsten te vergroten. Het netwerk van een organisatie groeit en zal nog meer bijdragen aan de lange termijn doelstellingen.

Deelnemers zijn diegene die te maken hebben met een complex relatiemanagement vraagstuk, op strategisch en op operationeel niveau: communicatie managers, marketeers, PA’s to the board, managers executive board office, kabinetchefs, executive account directors, diplomaten, registrars, protocolchefs. directeuren externe betrekkingen of PR-directeuren. 

Deze opleiding verzorgen wij samen met de Hotelschool The Hague, vanaf 9 september zal het daar plaatsvinden. Bij de opleiding zijn 5 hoofddocenten en tal van gastdocenten betrokken. Wij werken samen met de beste experts uit het werkveld. De opleiding wordt in het najaar gegeven, om de twee/drie weken op een donderdag en vrijdag. De opleiding is inclusief overnachting en lunches/diners in de restaurants van de hotelschool. 

Voor meer informatie ga naar ipth.nl/srm

Choose another article of your interest in the blog archive in the right column. Or scroll further down for books about protocol, interesting links, articles about protocol and protocol related tweets.

Choose another article of your interest in the blog archive in the right column. Or scroll further down for books about protocol, interesting links, articles about protocol and protocol related tweets.