v.l.n.r. Susanne Stolte, directeur Hotelschool The Hague, Paul Spies, directeur
Amsterdam Museum en Jean Paul Wijers, directeur Institute of Protocol The Hague

Klik hier voor de speech van Paul Spies.

Hoe haal ik meer uit mijn netwerk en mijn relaties?

Scheveningen, 9 februari 2015 
Vandaag is de nieuwe opleiding ‘Strategic Relationship Management‘ officieel gelanceerd tijdens een kick-off bijeenkomst in het auditorium van de Hotelschool The Hague. Vanaf morgen volgen 24 derdejaars studenten van de hotelschool de opleiding, vanaf 9 september start ‘Strategic Relationship Management’ als postgraduate voor professionals.
De opleiding is een samenwerking van het Institute of Protocol The Hague met de Hotelschool The Hague en bestaat uit 11 lesdagen die over een periode van drie maanden op donderdagen en vrijdagen plaatsvinden. ‘Strategic Relationship Management’ beoogt het professionaliseren van het relatiemanagement.
Meer info hierover is te vinden op onze website: ipth.nl/srm.

Protocol is niet altijd en overal hetzelfde

Voor de kick-off was Paul Spies, directeur van het Amsterdam Museum, gevraagd over het ontstaan van protocol te spreken. Hij legde uit hoe hij als historicus ontdekte dat de kunst en de inrichting van paleizen en kastelen was verbonden aan de ceremoniën die daar plaatsvonden. En hoe die ceremoniën in de loop der tijd steeds zijn aangepast nieuwe geldende normen en waarden. “Protocol is dus niet altijd en overal hetzelfde, protocol heeft zich steeds aan de tijd aangepast”, aldus Paul. “Zo ook nu met de lancering van de nieuwe postgraduate ‘Strategic Relationship Management’.”

Het ontbreekt veel organisaties aan een netwerkstrategie

Voorafgaand aan de speech van Paul Spies interviewde Susanne Stolte, directeur van de Hotelschool The Hague, Jean Paul Wijers. Zij vroeg hem ondermeer waarom hij deze opleiding is gestart. “Ik merk dat het bij veel organisaties aan een netwerkstrategie ontbreekt en dat het vaak niet duidelijk is wie verantwoordelijk is voor het relatiemanagement”, aldus Jean Paul. “Ook worden de resultaten niet gemeten of het ontbreekt aan een gedegen follow-up”.
Volgens Jean Paul Wijers is ‘Strategic Relationship Management’ uniek. “Wij presenteren een unieke visie op relationeel leiderschap en zijn de enige die in het relatiemanagement ook protocol management toepassen. Verder is de opleiding erg compleet, het bevat alle aspecten van het relatiemanagement; van visie en strategie tot en met het ontwikkelen van netwerkvaardigheden en het organiseren van effectieve relatiebijeenkomsten.”

‘Strategic Relationship Management’ start op 9 september 2015 als postgraduate voor professionals. De opleiding beslaat 11 lesdagen die over een periode van drie maanden op donderdagen en vrijdagen plaatsvinden. Voor meer informatie ga naar onze website: ipth.nl/srm. Voor de speech van Paul Spies, klik hier

Choose another article of your interest in the blog archive in the right column. Or scroll further down for books about protocol, interesting links, articles about protocol and protocol related tweets.

Choose another article of your interest in the blog archive in the right column. Or scroll further down for books about protocol, interesting links, articles about protocol and protocol related tweets.