Hoe wordt een uitreiking van een Koninklijke Onderscheiding georganiseerd? En een hoog buitenlands bezoek? Hoe introduceer je een ambassadeur bij de burgemeester? Wat is een succesvolle speech? Hoe ondersteun je een wethouder of topambtenaar bij representatieve activiteiten? 
Dit alles en nog veel meer komt terug in de Tweedaagse Protocoltraining die het Protocolbureau sinds 2010 samen met Gilbert Monod de Froideville organiseert. Gilbert startte de training samen met het Protocolbureau na zijn afscheid als ceremoniemeester van Koningin Beatrix. 
Ook vanaf het eerste begin zijn de ‘Hoe Heurt het Eigenlijk’ etiquette-expert Jan Jaap van Weering en regisseuse Rebecca Anna van Leeuwen erbij betrokken. Rebecca past de theorie toe in de praktijk door met de deelnemers het begroeten, begeleiden en placeren van hoogwaardigheidsbekleders te oefenen. Jan Jaap leert de deelnemers alles over business etiquette en tafelmanieren tijdens een driegangen-etiquettediner.

“Vlak na het zitten legt men het servet op schoot” zo begon Jan Jaap het etiquettediner. “Wijn dient voor gebruik te worden geproefd en bij een toast kijkt men elkaar aan” aldus Jan Jaap. Hij behandelt altijd tal van onderwerpen zoals het juiste gebruik van bestek en glaswerk, speechen en het eten van moeilijke gerechten. 

Ook verzorgden Floriade-protocolchef Willem Tanis en Protocolbureau’s senior-usher Jeroen Koks een gastles. Willem legde uit hoe hij voor de Floriade het protocol heeft opgezet. Jeroen vertelde hoe hij wordt ingezet op gala’s, prijsuitreikingen en congressen en op welke wijze de ushers hierin worden getraind. 
De Tweedaagse Protocoltraining is een basisprotocoltraining voor professionals die te maken hebben met de organisatie van ontmoetingen of events met hoogwaardigheidsbekleders of andere VIP’s. De Tweedaagse Protcooltraining vindt 3 of 4 keer per jaar plaats op de Hotelschool The Hague. Ook interesse: https://www.protocolbureau.com/protocoltraining
Etiquette-docent
Jan Jaap van Weering
De Villa van de hotelschool,
lokatie van de training

Choose another article of your interest in the blog archive in the right column. Or scroll further down for books about protocol, interesting links, articles about protocol and protocol related tweets.

Choose another article of your interest in the blog archive in the right column. Or scroll further down for books about protocol, interesting links, articles about protocol and protocol related tweets.