“Vertrouwen is een manier om de complexiteit van relaties te reduceren” – Monica Bakker, Comenius Leergangen


Deze week startte de 6daagse postgraduate opleiding ‘Strategisch Relatiemanagement‘. De opleiding is een initiatief van het Institute of Strategic Relationship Management (ISRM), de Hotelschool The Hague en het Protocolbureau en wordt gevolgd door 14 professionals uit de overheid en het bedrijfsleven.

“In onze hectische maatschappij is persoonlijke aandacht schaars. Het zo efficient mogelijk besteden van deze schaarste behoeft structurering: dat is strategisch relatiemanagment.” – Jean Paul Wijers, directeur ISRM


De opleiding beoogt professionalisering van het relatiemanagement en bestaat uit 5 modules en een onderzoek. Module 1 en 2 belichten de strategische aspecten van het relatiemanagement: het formuleren van een visie en het ontwikkelen van een netwerkstrategie. Module 3 richt zich op het stakeholder management en de interne verantwoordelijkheid voor het relatiemanagement. Module 4 gaat over de toolkit die een relatiemanager zou moeten bezitten om diegenen te ondersteunen die als gastheer/-vrouw optreden. En module 5 leert de deelnemers om effectieve en meetbare netwerkbijeenkomsten te organiseren.

De opleiding wordt gegeven door Monica Bakker, Robert Collignon (Deloitte), Gerty Smit (Hotelschool The Hague), Mark Verheul (gemeente Den Haag) en Jean Paul Wijers. Daarnaast verzorgen tal van professionals uit het werkveld een gastles.

“Dit is het LinkedIn van de 17e eeuw” – Paul Mosterd tijdens een rondleiding door gallerij met gildeschilderijen in de Hermitage

Voor meer informatie ga naar de website van het Institute of Strategic Relationship Management: relationshipmanagement.eu

Choose another article of your interest in the blog archive in the right column. Or scroll further down for books about protocol, interesting links, articles about protocol and protocol related tweets.