Vandaag reikte Gilbert Monod de Froideville op de Hotelschool The Hague aan 14 deelnemers de certificaten uit na afloop van de Tweedaagse Protocoltraining. Deze basistraining is bedoeld om de deelnemers alles te leren over het management van high-level events. De training wordt gegeven door etiquette-goeroe Jan Jaap van Weering, regisseuse Rebecca van Leeuwen, Floriade-protocolchef Willem Tanis en de oud-Ceremoniemeester van Koningin Beatrix, Gilbert Monod de Froideville. 
Gilbert leert de deelnemers alles over préséance (rangorde van de functionarissen), de toepassing van protocol (zoals het ontvangen, begroeten en placeren van hooggeplaatste personen) en het management van bijeenkomsten met VIP’s.
Het zijn drukke tijden voor Gilbert. Binnenkort verschijnt zijn Engelstalig boek, wat hij samen met Mark Verheul van de gemeente Den Haag heeft geschreven. Het gaat hier om een uniek protocolboek waar de regels van het protocol in veel verschillende landen en culturen wordt behandeld. Daarnaast bestaat het boek uit bijdrages van onder andere Madeleine Albright en Jaap de Hoop Scheffer. 
Meer informatie over het nieuwe protocolboek: Protocolbureau-blog. Meer informatie over de Tweedaagse Protocoltraining: Protocolbureau.com. Meer informatie over protocol: Protocolbureau.com/informatie-over-protocol.
Choose another article of your interest in the blog archive in the right column. Or scroll further down for books about protocol, interesting links, articles about protocol and protocol related tweets.